תאונת דרכים היא אירוע מפתיע ולא מתוכנן שמכניס את המעורבים להלם. על כן חשוב לשנן מראש ולנסות לדעת היטב מה לעשות במקרה שאתם מעורבים באירוע כזה. יש חשיבות רבה להתנהלות הנכונה שלכם למקרה של תביעה נגד חברת הביטוח או ביטוח לאומי בהמשך.
אתם נוסעים ברכב שלכם ולפתע מעורבים בתאונת דרכים עם הולך רגל או כלי רכב אחר. מצב זה איננו מתוכנן ורבים נכנסים בו להלם זמני של כמה שניות עד כמה דקות. כמובן שאם אתם נפגעים פיזית באירוע כזה, המצב חמור אף יותר. חשוב לנסות ולהתנהל נכון מיד לאחר תאונת דרכים כדי לשמור על מירב הזכויות שלכם במקרה של תביעה עתידית מול חברת הביטוח.
מה עושים במקרה של תאונת דרכים?
- תיעוד האירוע – הדבר הראשון שיש לעשות הוא לתעד את זירת התאונה. ניתן לצלם בתמונות ו/או וידאו את כלי הרכב המעורבים בתאונה ואת הסביבה כולה כולל תמרורים וכלי רכב אחרים. במידה ואתם לא יכולים לעשות זאת בכוחות עצמכם תבקשו מעדים לאירוע לנסות ולתעד עבורכם ולשלוח זאת בוואצאפ.
- פינוי לבדיקות – השלב הבא חייב להיות פינוי לבדיקות בקופת החולים שלכם או בבית חולים סמוך. אם הפגיעה מאוד קלה ניתן לעשות זאת עצמאית או בעזרה של בני משפחה או חברים, אך אם הפגיעה היא מעבר לפגיעה קלה ושטחית (לפחות באותו הרגע), מומלץ להתפנות באמצעות אמבולנס לבית חולים.
- לפנות לחברת הביטוח – יש לדווח לחברת הביטוח שלכם או לסוכן הביטוח על התאונה ולספק את הפרטים ההכרחיים בלבד ללא תיאורים נוספים או ניסיונות הסבר כלשהם. רק לתאר להם שהתרחשה תאונה שנפגעתם בה ומה התהליך כרגע לקבל טיפול ברכב (שירותי גרר, מוסף וכן הלאה).
- ריכוז מסמכים – יש לציין בבירור לצוות המקבל אתכם במוסד הרפואי ולרופא שבודק אתכם שהגעתם בעקבות תאונת דרכים. יש לדאוג שהדברים הללו יצוינו במסמכים הרפואיים השונים ויש לבקש העתק שלהם ולשמור זאת. בהמשך יש להמשיך ולרכז את כל המסמכים הקשורים לבדיקות, טיפולים או תרופות שאתם נדרשים לבצע.
- דיווח למשטרה – מומלץ לדווח למשטרת התנועה על המעורבות בתאונת דרכים ולבקש העתק של הדו"ח. יש להסביר לשוטר את הפרטים כפי שאתם זוכרים אותם ללא תוספות מיותרות או השמטה של מידע רלוונטי לאירוע.
- שכירת עורך דין – השלב הבא או אפילו עוד מעט קודם לכן הוא פנייה אל עורך דין תאונות דרכים לקבלת יעוץ משפטי הנוגע לכל האפשרויות העומדות לפניכם בקשר לתביעה של חברת הביטוח של כלי הרכב המעורב בתאונה.
איך תובעים את חברת הביטוח?
תביעה מול חברת הביטוח תוגש על ידי העורך דין ששכרתם. כמו כן במקרה של פגיעה ממשית בכם, כזאת שתמנע ממכם לעבוד תקופה ארוכה יחסית או אפילו גורמת לנכות, אותו עורך ידן יוכל לנהל את כל ההליך שלכם גם מול ביטוח לאומי.
אתם לא צריכים לטפל בבירוקרטיה לבד וגם אינכם מכירים לעומק את החוק או הזכויות שלכם. על כן כדאי לקבל ליווי משפטי של עורך דין תאונות דרכים ולתבוע את מי שצריך ובדרך הנכונה. כמו כן תוכלו לתבוע במקרים מסוימים תשלום תכוף על חשבון הפיצוי העתידי. התשלום הזה יעזור לכם פיננסית לימים הארוכים בהם לא תוכלו לעבוד וגם יעזור במימון הוצאות רפואיות שונות שקשורות לתאונה שעברתם.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד קרן נדרי – עורכת דין נזיקין בצפון אשר מעניקה ליווי, ייעוץ וייצוג לנפגעים בתאונות דרכים בפריסה ארצית.