מזגנים אינם מוצרים זולים וגם התיקון שלהם יכול לעלות כמה מאות שקלים במקרה שמזמינים טכנאי מזגנים. בדיוק בשל כך כדאי לדעת שחלק מהתקלות הנפוצות במזגנים הן בשל טעויות אנוש או תחזוקה לקויה ואפשר למנוע את התקלות הללו או לתקן אותן בכוחות עצמכם. על כך המאמר הבא.
בשנים האחרונות הרבה יותר שכירים או עצמאים עובדים מהבית והמזגן הביתי נאלץ לעבוד כמעט מסביב לשעון לאורך רוב ימות השנה. הפעילות האינטנסיבית הזאת והעדר תחזוקה ראויה מובילים לא פעם לתקלות במזגן.
טיפול בתקלות של מזגנים באופן עצמאי
כאשר אנו קונים מזגן חדש בחנות של מכירת מזגנים, אנו לא תמיד מקבלים הדרכה על תחזוקה נכונה של המזגן. לכן כמעט בכל בעיה ממהרים להזמין טכנאי מזגנים.
כולנו יודעים שמזגנים הם לא דבר זול וגם קריאת שירות של טכנאי מזגנים מתחילה לרוב מ 200 שח ועולה צפונה לטווח של 600-800 ₪ בחלק מהמקרים. על כן כדאי לדעת איך לתחזק טוב יותר את המזגן שלכם כדי למנוע תקלות מיותרות ככל שניתן וגם אם יש כאלו אז כדאי לדעת במה אתם יכולים לטפל בכוחות עצמכם.
קבלו כמה טיפים לתחזוקה או תיקון של מזגן:
- כשהמזגן נותן תפוקה "חלשה" של משבי אוויר – סביר להניח שהבעיה שלו היא תחזוקה לקויה או יותר נכון פילטרים סתומים. בכל מזגן יש פילטרים (מסננים) שנועדו למנוע כניסת אבק לתוך הבית. כאשר מצטבר עוד ועוד אבק על הפילטרים, הם נסתמים וקשה לאוויר לעבור דרכם מהמזגן לבית. הפתרון הוא ניקוי מזגנים שאתם יכולים לעשות בכוחות עצמכם. פשוט תוציאו את רשת הפילטר מהמזגן, שטפו היטב, תייבשו ותחזירו למקום. אין הברגה או תהליך מסובך של הוצאה והכנסה. בתוך דקות תרגישו איך האוויר נושב בדיוק כמו שהוא אמור להיות. כדאי לחזור על הפעולה הזאת לפחות 3 פעמים בשנה ולשמור על המזגן "נושם" כראוי.
- כשהמזגן מתחיל לטפטף – יש מי שמבחינים לפתע שכשהמזגן עובד י שנזילה ממנו או שהוא "מזיע" בתחתית שלו. הסיבה לכך היא בד"כ צינור ניקוז שנסתם מאבק, עלים או חול וכדומה. הסתימה הזאת מונעת מהמים להתנקז מהמזגן החוצה והם חוזרים פנימה. אתם יכולים לשחרר את הצינור מהמזגן ולנשוף בעוצמה פנימה. לעתים זה מספיק כדי לפתוח את הסתימה הזאת והמזגן חוזר לפעול כרגיל בלי טפטפת בבית. אם זה לא מסתדר אז כדאי להזמין שירות תיקון מזגנים שיבדוק מה הגורם לסתימה ויפעל לשחרר אותה בדרכים אחרות (לחץ אוויר וכדומה).
- המזגן לא מחמם או מקרר כמו שצריך – טוב, זה אולי יפתיע אבל במקרים רבים מדובר על הגדרות לקויות של שלט המזגן. אנשים לוחצים על מצב פעולה לא נכון ולא מבינים למה המזגן על 21 מעלות אבל יוצא אוויר חמים… יש להגדיר את השלט למצב הנכון ולראות אם המזגן מתחיל לקרר אחרי 2 דקות כמו שצריך. בעיה אחרת בשלט שלא מגיב היא סוללות חלשות מדי. אל תמהרו להזמין טכנאי מזגנים אלא תחליפו את הסוללות הישנות בחדשות. מומלץ להחליף סוללות לפחות פעם בחצי שנה כדי לשמור על פעילות תקינה של השלט בכל רגע נתון.
אפשר להבין לבד שכל עוד לא מדובר על מזגן שכלל איננו פועל ולא שומעים רעש מהמנוע שלו, רוב הבעיות פתירות באופן עצמאי. כדאי מאוד לנסות ולתקן את הבעיות הללו לבד או בכלל להשקיע מעט פעם בכמה חודשים ולתחזק נכון את המזגן כדי למנוע אותן.
המאמר נכתב בשיתוף עם יגאל טכנאי מזגנים בקריות, אשר מעניק שירות מלא למזגנים בבית הלקוח החל מהתקנה ועד תחזוקה, ניקוי ותיקון של תקלות אשר עלולות להתרחש עם השנים. אם אתם מחפשים טכנאי מזגנים בקרית אתא או טכנאי מזגנים בחיפה – יגאל הוא הכתובת!